You are here

Workshop: Cele mai noi tehnologii pentru Cercetare experimentală şi Educaţie

Warsztaty: Najnowsze technologie dla projektów badawczych i edukacji

În luna februarie 2013, vom organiza un workshop destinat celor care sunt implicaţi în dezvoltarea de aplicaţii de cercetare experimentală şi educaţie. Participanţii vor dobândi experienţă practică pe unele dintre cele mai renumite platforme utilizate în multiple domenii de cercetare.

 Agenda

 Înregistrare 

 

 Prezentare Keynote: Accelerarea descoperirilor ştiinţifice prin Dezvoltare Grafică de Sisteme

În cadrul prezentării, vom discuta despre abordarea tehnică GSD (Dezvoltare Grafică de Sisteme). 

Veţi afla despre:

  • Modul în care se poate defini funcţionalitatea unui sistem într-o manieră grafică;
  • Cum să atingeţi cel mai înalt nivel de abstractizare în toate interacţiunile de la nivel hardware; 
  • De ce gradul de deschidere al mediului software de dezvoltare poate reduce radical eforturile necesare pentru dezvoltarea chiar şi a celor mai sofisticate experimente ştiinţifice. 
Vor fi prezentate diverse platforme  software şi hardware în contextul utilizării standard ale acestora.
 

Workshop: NI Multisim (ex-Electronics Workbench) – Mediul de dezvoltare şi analiză a circuitelor electronice bazat pe SPICE

În timpul workshop-ului veţi avea şansa să aflați mai multe detalii legate de mediul de dezvoltare şi analiză a circuitelor electronice bazat pe SPICE. 
Multisim contribuie la optimizarea performanţei dezvoltării circuitelor dvs. cu ajutorul analizelor intuitive şi de simulare SPICE extrem de eficace. Aveţi astfel posibilitatea de a reduce erorile de proiectare, de a dezvolta mai rapid prototipuri şi de a vă îmbunătăţi productivitatea. 
Veţi lucra cu o platformă hardware reală şi să efecta măsurători pe circuite reale, identice cu cele pe care le dezvoltaţi în Multisim. Veţi utiliza platforma hardware NI myDAQ. Această platformă împreună cu versiunea LabVIEW pentru Educaţie creează o platformă demonstrativă pentru studenţi, pentru efectuarea experimentelor din lumea reală în laborator.
Acesta oferă profesorilor o abordare unică şi autentică de predare a ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii (STEM). 
NI myDAQ şi LabVIEW oferă următoarele instrumente: 
  • Multimetru digital
  • Osciloscop
  • Generator de funcţii
  • Analizor Bode
  • Generator de forme de undă
  • Digital Reader
  • Digital Writer 
La sfârşitul workshop-ului, veţi afla care sunt caracteristicile de co-simulare dintre NI LabVIEW and NI Multisim. Veţi învăţa cum să utilizaţi LabVIEW pentru a varia nivelul de tensiune al unei surse de curent continuu în serie cu un circuit OP-AMP în Multisim şi apoi, să treceţi din nou tensiunea de ieşire înapoi în LabVIEW pentru a fi redată pe un grafic. 
 

Workshop: Controlul procesului de dezvoltare: de la modele, la creare rapidă de prototipuri 

Participanţii vor experimenta soluţiile NI de hardware şi software integrat pentru aplicaţiile de control industrial. Platforma hardware NI CompactRIO este un sistem embedded de achiziţie şi control de înaltă performanţă, cu intrări/ieşiri modulare, un şasiu reconfigurabil FPGA şi un controller embedded. În timpul exerciţiilor, participanţii pot utiliza Modulul NI LabVIEW de Design şi Simulare a Controlului pentru a simula, a analiza şi a dezvolta sisteme de control, beneficiind de caracteristicile de top, autonome faţă de platformă, ale mediului de dezvoltare grafică de sisteme LabVIEW. De asemenea, participanţii pot experimenta programarea FPGA şi pot învăţa cum să reutilizeze codul existent din alte limbaje, în LabVIEW.
 

Workshop: Dezvoltare rapidă de prototipuri SDR (radio definit prin software) cu ajutorul NI LabVIEW şi NI USRP

Participanţii vor avea şansa să programeze un sistem NI USRP şi să experimenteze cu ajutorul semnalelor RF. Transceiver-ele NI USRP-292x asigură o învăţare relevantă şi practică în laborator, a tehnologiilor RF şi de comunicaţii, în cadrul unei soluţii accesibile de predare. Un mediu de dezvoltare grafică a sistemelor LabVIEW, oferă un mod ideal de a interfaţa cu hardware-ul SDR NI USRP şi de a dezvolta şi explora algoritmii de comunicaţii pentru procesarea semnalelor primite şi sintetizarea semnalelor pentru transmisie.

 

 

    Share