You are here

Urmăriți prezentarea: Serie de Seminarii Online: Măsurători RF

 
Urmăriți sesiunile de webcast despre Măsurătorile în RF pentru a învăţa care sunt principiile fundamentale în realizarea şi optimizarea măsurătorilor în RF.   

  • Aflaţi cele mai inovative metode de măsurare în RF;
  • Consultanţă şi răspunsuri live la întrebările dvs. pe tema măsurătorilor RF; 
  • Sporiţi-vă productivitatea cu ajutorul instrumentelor de ultimă oră din industrie. 

 

Urmăriți prezentarea

Urmăriți prezentarea: Maximizarea vitezei de transfer a Testelor RF cu ajutorul soluţiilor de procesare a semnalelor în timp real, bazate pe reţele FPGA (în limba engleză)

Aflaţi cum se foloseşte tehnologia PXI Express împreună cu instrumentaţia RF pentru transmiterea unui flux de date cu o viteză de transfer ridicată la un PC gazdă sau la un modul FPGA pentru procesare. De asemenea, această sesiune explorează modalităţile de reducere a  dependenţelor de la nivel software pentru procesare, asigurând fluxul de date de la unul sau mai multe module FPGA încorporate în şasiul PXI pentru procesare şi analiză a spectrului în timp real. 

 

Urmăriți prezentarea: Avansarea metodelor de testare în RF cu ajutorul Transceiverului de Semnale Vectoriale (VST) (în limba engleză)

Transceiverul de Semnale Vectoriale de la NI combină un analizor şi un generator de semnale vectoriale cu o reţea FPGA programabilă de către utilizator, pentru procesare de semnal şi control în timp real. Fiind construit pe arhitectura NI LabVIEW RIO, acesta oferă flexibilitate în programare şi hardware RF de ultimă oră pentru a satisface cele mai complexe aplicaţii în RF. În timpul sesiunii, se va discuta despre ce fel de aplicaţii necesită VST-uri şi ce aplicaţii pot fi concretizate cu ajutorul unui echipament de testare RF în factor de formă PXI, care nu este bazat pe o reţea FPGA.   

 

Urmăriți prezentarea: Testare avansată MIMO pentru protocoale de comunicaţie (în limba engleză)

Această sesiune abordează avantajele dobândite din utilizarea antenelor multiple într-un canal de comunicaţii, folosind 802.11n, drept caz de utilizare în lumea reală. Sunt abordate atât concepte precum OFDM (multiplexare cu divizare în frecvenţe ortogonale), canalele cu fading (fluctuaţii de semnal) şi multiplexare spaţială în contextul standardului WLAN 802.11n, cât şi o prezentare generală a sistemelor de măsurare de coerenţă de fază şi a modului în care acestea se leagă de aplicaţiile MIMO, precum 802.11n. În timpul acestei sesiuni, este efectuată o demonstraţie generală a unui sistem 2x2 Tx / Rx cu ajutorul generatoarelor şi analizoarelor de semnale în coerenţă de fază, inclusiv o demonstraţie de măsurători actuale cu canale multiple pentru 802.11n.

 

Urmăriți prezentarea: Îmbunătăţirea Analizei Automate de Reţea (în limba engleză)

Efectuarea de măsurări precise, a parametrilor S reprezintă o provocare, chiar şi în contextul utilizării de echipamente şi metode de testare moderne. Analizorul vectorial de reţea (VNA) a devenit instrumentul preferat pentru numeroase măsurători RF datorită gradului excepţional de acurateţe şi flexibilitate. Această sesiune abordează aspecte importante în materie de calibrare, viteză de măsurare şi de programare atunci când se adaugă capacităţi de analiză de reţea la sistemele dvs. de testare automată. De asemenea, vor fi abordate subiecte avansate precum măsurătorile pulsate de parametri S, analiza în domeniul timp şi tehnici eficiente de „de-embedding”.

 

Urmăriți prezentarea: Testare Receptoare GPS: O abordare completă, de testare hibridă (în limba engleză)

Acest webcast vizează testele obişnuite efectuate pe receptoarele GPS, inclusiv cele de sensibilitate, TTFF (Time To First Fix), acurateţea poziţiei şi a urmăririi. Acesta prezintă un mod inovator de a aduce semnalele GPS în laborator pentru teste GPS cuprinzătoare, cu ajutorul unui hibrid de generare de semnale simulate şi în acelaşi timp, a unui dispozitiv de înregistrare şi redare a semnalelor din lumea reală. În plus faţă de parcurgerea principiilor de bază specifice măsurătorilor, vom trece printr-o serie de demonstraţii la nivel hardware şi software ale acestor teste pe receptoare GPS, utilizând în laborator, atât semnale simulate, cât şi semnale reale.

    Share